Om dagiset

Vi är ett flockdagis vilket innebär att alla hundar delar rum med några hundkompisar. Vi kommer att lägga stor vikt vid att skapa harmoniska flockar där hundarna trivs tillsammans och inte stressar varandra.


En vanlig dag hos oss kan se ut så här:
Ägaren lämnar hunden välrastad på morgonen. Under dagen går vi på promenad på förmiddag och eftermiddag och längden på promenaderna anpassas efter hundarnas behov och förutsättningar. Promenaderna kommer att ske i varierande miljöer, tex i vackra Frostbrunnsdalen. De hundar som behöver rastas oftare får självklart det. Hundarna får däremellan aktivering till exempel i form av lek med oss och varandra, mentala utmaningar i form av hundspel, sökövningar, balansövningar och annat roligt. (Under våren kommer vi att iordningställa en aktiveringshall på ca 100 kvm). Vi lägger också stor vikt vid vila och mys med personalen. Under eftermiddagen kommer ägaren och hämtar hem hunden igen.


De hundar som behöver äta på dagis har med sig eget foder och utfodringen kommer till stor del att ske i form av olika aktiveringar.


Städning av lokalerna sker regelbundet under dagen.


Vi har öppet mellan 06 och 18.


*För att börja på dagis ska hunden vara minst 6 månader gammal.


*Hunden måste vara fri från smittsamma sjukdomar och parasiter, samt i god kondition och hälsa för att orka med dagisdagen (självklart anpassar vi dagen efter hundens ork).


*För att vistas hos oss ska hunden vara vaccinerad mot valpsjuka, parvo och HCC med max tre års mellanrum, samt mot kennelhosta med max ett års mellanrum. Har hunden varit utomlands kan vi komma att kräva andra vaccin eller provtagningar. Vaccinationsintyg ska kunna uppvisas.


*Hunden behöver också ha en veterinärvårdsförsäkring och försäkringsbrev ska kunna uppvisas.


*När tiken löper får hon inte vara på dagis. Tiken måste då hållas hemma under hela löpets längd, dock minst 21 dagar räknat från löpets första dag.


*Om hunden uppvisar agressivt beteende mot människor eller andra hundar får den inte vistas på dagis. Detsamma gäller om hunden är tex mycket rädd eller stressad och vi bedömmer att den inte mår bra av att gå på dagis.